Οικονομικές Υπηρεσίες

Λογιστήριο Ασθενών

Κατανόηση διαδικασιών ασφαλιστικών φορέων

Οι απαιτούμενες διαδικασίες ξεκινούν από τη στιγμή που ενημερωνόμαστε για την προγραμματισμένη επίσκεψη ή εισαγωγή σας. Είναι σκόπιμο πριν την έλευσή σας στο νοσοκομείο να έχετε επικοινωνήσει με τον ασφαλιστικό σας φορέα προκειμένου να ενημερωθείτε για το ποίες υπηρεσίες υγείας καλύπτονται ή όχι από το συμβόλαιό σας.

Σιγουρευτείτε ότι ο προσωπικός σας ιατρός γνωρίζει για την προσέλευσή σας στο νοσοκομείο. Η ασφαλιστική σας εταιρεία ενδέχεται να ζητήσει από τον ιατρό σας παραπεμπτικό έγγραφο.

Ο συντονιστής εισαγωγών ενδέχεται να επικοινωνήσει προ της προσέλευσής σας για να επιβεβαιώσει βασικές πληροφορίες. Τη μέρα της άφιξής σας θα κληθείτε να καταβάλλετε στο Λογιστήριο Ασθενών το αντίτιμο για τις υπηρεσίες που δεν καλύπτονται από την ασφάλειά σας. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να σας ζητηθεί να δώσετε προκαταβολή κατά την εισαγωγή, βασιζόμενη στον εκτιμώμενο χρόνο νοσηλείας.

Χρεώσεις για εσωτερικούς ασθενείς

Οι ασθενείς που έχουν κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο (εσωτερικοί ασθενείς) λαμβάνουν ξεχωριστούς λογαριασμούς για κάποιες υπηρεσίες.

Ο λογαριασμός εσωτερικών ασθενών περιλαμβάνει χρέωση δωματίου, σίτισης, υγειονομικού υλικού και υπηρεσιών και εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων.

Επίσης, θα λάβετε λογαριασμούς για ιατρικές υπηρεσίες. Αυτοί περιλαμβάνουν αμοιβές για ιατρικές και χειρουργικές πράξεις και κόστη που αφορούν ανασκόπηση και εκτίμηση από τους ιατρούς εργαστηριακών εξετάσεων.

Χρεώσεις για εξωτερικούς ασθενείς

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζονται σε κάποια κλινική του νοσοκομείου ή στα εξωτερικά ιατρεία λαμβάνουν ξεχωριστά τιμολόγια για κάποιες υπηρεσίες. Ο λογαριασμός τους περιλαμβάνει χρεώσεις για τη χρήση των υποδομών και για εξετάσεις ή πράξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψη.

Για λόγους σωστού προγραμματισμού, κάποιες εξετάσεις ή ιατρικές πράξεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο και τιμολογούνται ξεχωριστά.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις σχετικά με την τιμολόγηση

Υπάρχει περίπτωση να μην καλύπτονται όλα τα κόστη από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Το νοσοκομείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τιμολογηθείτε σωστά.

Εξαρτάται από εσάς η ορθή ενημέρωση για την ασφαλιστική σας κάλυψη όταν κάνετε εισαγωγή ή όταν έρχεστε ως εξωτερικός ασθενής.

Η ορθή ενημέρωση για την ασφαλιστική σας κάλυψη θα εξασφαλίσει έγκαιρη αποστολή του λογαριασμού σας στον ασφαλιστικό σας φορέα.

Κάποιες ασφαλιστικές ζητούν την ταχεία αποστολή των λογαριασμών σας αλλιώς ενδέχεται να μην προβούν σε πληρωμή.

Ο τελικός σας λογαριασμός θα απεικονίζει το πραγματικό κόστος της φροντίδας, μείον τις καλύψεις της ασφάλειας και μείον την προκαταβολή. Οι χρεώσεις που δεν καλύπτονται από τον ασφαλιστικό σας φορέα, αποτελούν δική σας ευθύνη.

Τρόποι Πληρωμής

Ο λογαριασμός μπορεί να εξοφληθεί με μετρητά, προσωπική επιταγή ημέρας ή οποιαδήποτε πιστωτική κάρτα.

Σε περίπτωση ύπαρξης ιδιωτικής ασφάλισης, δίνεται η δυνατότητα χρήσης συναλλαγματικής 60 ημερών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για την έκδοση συναλλαγματικής απαιτείται η προσκόμιση των δελτίων ταυτότητας τόσο του ασθενή, όσο και ενός συνοδού.

Σε περίπτωση νοσηλείας ασφαλισμένου σε μη συμβεβλημένο ταμείο ή ασφαλιστική εταιρία, αρμόδιος υπάλληλος θα αναλάβει, για διευκόλυνσή του, να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποδείξει τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται.

Τα νοσήλια εξοφλούνται 8 π. μ – 4 μ. μ στο Λογιστήριο Ασθενών την ημέρα της εξόδου του νοσηλευόμενου και πριν την παραλαβή του εξιτηρίου.

Αν η αναχώρηση από την Κλινική πραγματοποιηθεί Κυριακή ή αργία, η εξόφληση του λογαριασμού θα πρέπει να τακτοποιηθεί την επομένη εργάσιμη ημέρα.

Ασφαλιστικές και Ταμεία

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών συνεργάζεται για απευθείας κάλυψη των περιστατικών με όλες τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες καθώς και με τον Ε.Ο.Π.Π.Υ., την Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΥΠΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διατηρεί συμβάσεις με την Allianz, την ΑΧΑ ΡΡΡ, την ΑΧΑ Ασφαλιστική, τη BUPA, τη CIGNA, τη Eurolife, τη Generali, τη Groupama-Φοίνιξ, την Interamerican, την Intrerasco, τη Metlife Alico, την ΝΝ, την Prime Insurance, την Αγροτική Ασφαλιστική (ERGO), την Ατλαντική Ένωση, την Εθνική Ασφαλιστική, την Ευρωπαϊκή Πίστη, την Ευρωπαϊκή Ένωση (Μινέττα) και τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική.